2 Ağustos 2013 Cuma
Beşamel sos için malzemeler
2 su bardağı kaynatılmış süt
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı tere yağ
Bir tencerenin içine tereyağını koyun ve ocakta eritin
Tere yağ eridikten sonra ocağın altını kısın ve unu ekleyip sürekli karıştırın ki un topaklanmasın
Un kavrulunca hemen ocaktan alın 5 dakika kenarda dinlendirin
5 dakika sonra içine kaynar sütü yavaş yavaş ekleyin bu sırada da diğer elinizle çırpmaya başlayın
Sütün tamamını katıp çırpma işleminiz bittikten sonra tencereyi tekrar ocağa koyun ve beşamel sosu sürekli karıştırarak bir defa kaynamasını bekleyin
Kaynamaya başlayın beşamel sosu arada bir karıştırarak 10 dakika daha ocakta pişirip ocaktan alın ve dileğiniz yemeklerin üzerine dökün
Afiyet olsun
2 su bardağı kaynatılmış süt
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı tere yağ
Bir tencerenin içine tereyağını koyun ve ocakta eritin
Tere yağ eridikten sonra ocağın altını kısın ve unu ekleyip sürekli karıştırın ki un topaklanmasın
Un kavrulunca hemen ocaktan alın 5 dakika kenarda dinlendirin
5 dakika sonra içine kaynar sütü yavaş yavaş ekleyin bu sırada da diğer elinizle çırpmaya başlayın
Sütün tamamını katıp çırpma işleminiz bittikten sonra tencereyi tekrar ocağa koyun ve beşamel sosu sürekli karıştırarak bir defa kaynamasını bekleyin
Kaynamaya başlayın beşamel sosu arada bir karıştırarak 10 dakika daha ocakta pişirip ocaktan alın ve dileğiniz yemeklerin üzerine dökün
Afiyet olsun
Mamzana
MALZEMELER :
* 6 patlıcan 4 domates 5-6 sivri biber
* 1 demet maydanoz
* 750 gr yoğurt
* 3 diş sarımsak
* 2kaşık yağ
* 1 çay kaşığı kırmızı biber Tuz
1— Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
2— Kabukları soyulup incecik kıyılır.
3— Domates,biber ve maydanoz küçük doğranıp patlıcanlara katılır.Tuz atılır.
4— Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp,kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Kısa Bilgi :
Çaydaki tanen,yiyeceklerdeki demir bileşiklerini absorbe ediyor.Onun için yemekten hemen sonra çay içmemelidir.Aksi halde anemi’ye kadar giden kansızlık olabilir
* 6 patlıcan 4 domates 5-6 sivri biber
* 1 demet maydanoz
* 750 gr yoğurt
* 3 diş sarımsak
* 2kaşık yağ
* 1 çay kaşığı kırmızı biber Tuz
1— Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
2— Kabukları soyulup incecik kıyılır.
3— Domates,biber ve maydanoz küçük doğranıp patlıcanlara katılır.Tuz atılır.
4— Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp,kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Kısa Bilgi :
Çaydaki tanen,yiyeceklerdeki demir bileşiklerini absorbe ediyor.Onun için yemekten hemen sonra çay içmemelidir.Aksi halde anemi’ye kadar giden kansızlık olabilir
Diyarbakır Çöreği
Yöresel çok lezzetli bir lezzet olan bu tarifi sizlerle paylaşmak
isterim. Hanımların beş çaylarında sunabilecekleri harika bir ikram
olur.
Malzemeler
3,5 bardak un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çorba kaşığı çörek otu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 bardak erimiş tereyağı
1 bardak ılık süt
Yarım paket yaşmaya
Yarım çorba kaşığı Mahlep
Yarım tatlı kaşığı dövülmüş rezene tohumu
Yarım tatlı kaşığı tuz
Mayamızı ılık sütte eritiniz. Tüm hamur malzemelerin yoğurunuz, kıvamı kulak memesi gibi olan bir hamur yapınız. Hamurunuzun üzerine temiz bez örtünüz. Ilık ortamda bir saat mayalanması için bekletiniz.
Fırınınızı ısıtınız.
Hamurunuzdan ince çubuklar yapınız. Zevkinize göre dört adet çubuktan iki adet sağa, iki adet sola olarak saç örgüsü yapabilirsiniz. Ya da çubukları gül böreği gibi dolayabilirsiniz ve ya dikdörtgen parçalarda hazırlayabilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürünüz, isterseniz susam, çörek otu serpebilirsiniz.
Isıttığınız fırına atıp, üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
3,5 bardak un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çorba kaşığı çörek otu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 bardak erimiş tereyağı
1 bardak ılık süt
Yarım paket yaşmaya
Yarım çorba kaşığı Mahlep
Yarım tatlı kaşığı dövülmüş rezene tohumu
Yarım tatlı kaşığı tuz
Mayamızı ılık sütte eritiniz. Tüm hamur malzemelerin yoğurunuz, kıvamı kulak memesi gibi olan bir hamur yapınız. Hamurunuzun üzerine temiz bez örtünüz. Ilık ortamda bir saat mayalanması için bekletiniz.
Fırınınızı ısıtınız.
Hamurunuzdan ince çubuklar yapınız. Zevkinize göre dört adet çubuktan iki adet sağa, iki adet sola olarak saç örgüsü yapabilirsiniz. Ya da çubukları gül böreği gibi dolayabilirsiniz ve ya dikdörtgen parçalarda hazırlayabilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürünüz, isterseniz susam, çörek otu serpebilirsiniz.
Isıttığınız fırına atıp, üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriniz. Afiyet olsun.
1 Ağustos 2013 Perşembe
Sosisli poğaça
Malzemeler
1 yumurta
1 yumuşak margarin
3 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane kabartma tozu
1 kaşık sirke
Aldığı kadar un
İç malzemeler
bir paket sosis
Yapılışı
Yumuşak margarin bir kaba alınır. Üzerine yoğurt ,sirke ,yumurtanın akı ve tuz ilave edilir , karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş un eklenir ve kabartma tozu konur. El ile yoğurmaya devam edilir. Ele yapışmayan ,kulak memesi kıvamın da bir hamur olacak .Yarım saat hamur dinlendirilir. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır avucumuzun için de yassılaştırılır. Sosisler uzunlamasına ikiye bölünür. Sosisin yarısı hamurun içine konur ve rulo yapar gibi sarılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. Isıtılmış fırın da üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
1 yumurta
1 yumuşak margarin
3 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzemeler
bir paket sosis
Yapılışı
Yumuşak margarin bir kaba alınır. Üzerine yoğurt ,sirke ,yumurtanın akı ve tuz ilave edilir , karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş un eklenir ve kabartma tozu konur. El ile yoğurmaya devam edilir. Ele yapışmayan ,kulak memesi kıvamın da bir hamur olacak .Yarım saat hamur dinlendirilir. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır avucumuzun için de yassılaştırılır. Sosisler uzunlamasına ikiye bölünür. Sosisin yarısı hamurun içine konur ve rulo yapar gibi sarılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. Isıtılmış fırın da üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
En Etkili 5 Türk Belli Oldu
Waldenburg International College’ın belirlediği yılın en etkili isimlerinin içinde Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Beren Saat, Çağatay Ulusoy gibi magazinel isimler de var.
Waldenburg International College’ın hazırladığı “2013 yılının en etkili isimleri” listesinde Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Cansel Elçin, Beren Saat, Hazal Kaya veÇağatay Ulusoy da yer aldı.Waldenburg International College’ın her yıl okul, politikacılar, oyuncular, insan hakları savunucuları, bilim adamları, yazarlar gibi toplumsal olayları etkileyen kişileri seçtiği listede oyuncular kategorisine 4 Türk girmeyi başardı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da girdiği listede siyaset ve sinema dünyasından bir çok kişi yer alıyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)