Beşamel sos için malzemeler
2 su bardağı kaynatılmış süt
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı tere yağ
Bir tencerenin içine tereyağını koyun ve ocakta eritin
Tere yağ eridikten sonra ocağın altını kısın ve unu ekleyip sürekli karıştırın ki un topaklanmasın
Un kavrulunca hemen ocaktan alın 5 dakika kenarda dinlendirin
5 dakika sonra içine kaynar sütü yavaş yavaş ekleyin bu sırada da diğer elinizle çırpmaya başlayın
Sütün tamamını katıp çırpma işleminiz bittikten sonra tencereyi tekrar
ocağa koyun ve beşamel sosu sürekli karıştırarak bir defa kaynamasını
bekleyin
Kaynamaya başlayın beşamel sosu arada bir karıştırarak 10 dakika daha
ocakta pişirip ocaktan alın ve dileğiniz yemeklerin üzerine dökün
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder