MALZEMELER :
* 6 patlıcan 4 domates 5-6 sivri biber
* 1 demet maydanoz
* 750 gr yoğurt
* 3 diş sarımsak
* 2kaşık yağ
* 1 çay kaşığı kırmızı biber Tuz
1— Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
2— Kabukları soyulup incecik kıyılır.
3— Domates,biber ve maydanoz küçük doğranıp patlıcanlara katılır.Tuz atılır.
4— Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp,kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Kısa Bilgi :
Çaydaki tanen,yiyeceklerdeki demir bileşiklerini absorbe ediyor.Onun
için yemekten hemen sonra çay içmemelidir.Aksi halde anemi’ye kadar
giden kansızlık olabilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder