Malzemeler (8 kişilik):
8 adet yumurta
3,5 su bardağı su
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çay kaşığı kırmızı pul biber
1,5 çay kaşığı nane
5 su bardağı su
Tuz
Yapılışı:
Bir tencereye 5 bardak suyu koyun
ve kaynatın. kaynayınca içine sirkeyi ekleyin. Kaynayan suyun içine
yumurtaları tek tek kırın. yumurtaların tek olarak pişirilmesi gerekir.
yumurtaları tek tek pişirerek servis tabağına alın. Bir kasenin içine
yoğurdu, ezilmiş sarmısağı, tuzu karıştırın. yumurtaların üzerine
sarmısaklı yoğurdu dökün. Bir tavada tereyağı kızdırın. Ateşten alın ve
kırmızı biberi yağın içerisine karıştırın. Hazırladığınız kırmızı
biberli yağı servis tabağındaki çılbırın üzerine dökün. üzerine nane
serperek servis yapın.
|
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder