Hitsaati Web Site Trafik Sistemleri | Hit Kazan

23 Eylül 2013 Pazartesi

Fasulye Turşusu



Malzemeler:
* 3 kg?lık bir kavanoz
* 2 kg taze fasulye
* 4 adet yeşil sivri biber
* 4 diş sarmısak
* 1 su bardağı kaya tuzu
* 4 su bardağı su
* 1 çay bardağı sirke

Hazırlanması:
* Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun.
* Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin. 1 adet sivri biber ve 1 diş sarımsak koyun. Tekrar fasulye yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin.
* 4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin. 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın.
* Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün. Üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin.
* Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder