Malzemeler:
* 1 adet tavuk
* Havuç
* Karnabahar
* Bezelye
* Mısır
* 2-3 yemek kaşığı un
* 200 gram ekşi kaymak
* Karabiber ve tuz.
Hazırlanması:
* Tavuğu haşlayın ve etini ayırın. Doğradığınız sebzeleri tencereye alın, üzerine tavuğun suyundan koyup pişirin.
* 3 kaşık unu az sulandırıp yemeğe ekleyin. 5 dakika kadar daha
pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın, ardından tavuk etini ekleyin.
* Son olarak 200 gr ekşi kaymağı koyup karıştırın. Kaymağı koyduktan sonra yemeği ocak üstünden alın.
* Artan tavuk suyuyla pilav yapıp, yemekle birlikte servis yapabilirsiniz.
Malzemeler:
* 1 adet tavuk
* Havuç
* Karnabahar
* Bezelye
* Mısır
* 2-3 yemek kaşığı un
* 200 gram ekşi kaymak
* Karabiber ve tuz.
Hazırlanması:
* Tavuğu haşlayın ve etini ayırın. Doğradığınız sebzeleri tencereye alın, üzerine tavuğun suyundan koyup pişirin.
* 3 kaşık unu az sulandırıp yemeğe ekleyin. 5 dakika kadar daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın, ardından tavuk etini ekleyin.
* Son olarak 200 gr ekşi kaymağı koyup karıştırın. Kaymağı koyduktan sonra yemeği ocak üstünden alın.
* Artan tavuk suyuyla pilav yapıp, yemekle birlikte servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder