
- 200 gr levrek balığı filetosu( derisi alınmış)
- 50 gr mantar
- 4 diş sarımsak
- 20 adet karides
- 1 adet hindistan cevizi veya paketlenmiş hindistan cevizi tozu
- 2 adet Soğan
- 1 tatlı kıyılmış maydonoz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı galate unu
- 1 cay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek bardağı susam
Levrek filetolarını ve karidesleri, mutfak robotunda kıyma haline getirin. Mantarları, sarımsakları, Hindistan cevizi ve soğanları ince ince kıydıktan sonra, kıymayla karıştırın. Elde ettiğiniz köfte harıcına yumurta sarısını ekleyip, yine karıştırın. Harç hazır hale geldikten sonra, üstüne galeta unu ekleyip, elinizle yuvarlayarak köfteler yapın. Izgarada her iki tarafını pişirdiğiniz köfteleri, sıcak olarak servis yapın. Keyifli lezzetler.
Neden Bu Müzik:
Balık köftesi, Türkiye mutfaklarında tercih edilen bir tarif değildir. Aslında bunların hepsi bizim ön yargılarımız, biz de bu lezzeti denemeden önce aynen öyle düşünüyorduk. Ama deneyince gördük ki bu kadar leziz bir balık tadını bunca zaman keşfetmememiz hataymış:) Bu keşife tadına uygun bir müzik lezzeti sunalım dedik. Türkler ve Yunanlar yüzyıllardır aynı topraklar aynı kıyılarda yaşamaktadır. Aynı iki toplumun da kültürleri birbirine benzemiş ve etkileşim halindedir. Müziklerimizin söz ve ses benzerliklerini kimi zaman sayamıyoruz. Bu ilginç tarifimizle bu müzikten hoşlanabileceğinizi düşünüyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder