Hitsaati Web Site Trafik Sistemleri | Hit Kazan

27 Temmuz 2013 Cumartesi

ETLİ PATATES

Malzemeler
ETLİ PATATES(6 kişilik)

* 500 gram kuşbaşı et
* 1 orta boy soğan
* 1 orta boy havuç
* 200 gram domates
* 500 gram patates
* Tuz,karabiber.

ETLİ PATATES



1 – Yağsız kızartma şartlarına göre ısıtılmış çelik tencerede önce et kavrulur.
2 – Kıyılmış havuç, soğan ve istenirse yeşillikler ilave edilir.Kapak kapatılır,en düşük alevde 10 dakika pişirilir.
3 – Daha sonra kabukları soyulmuş domates konur, 10 dakika tekrar pişirilir.Bundan sonra patatesler ilave edilir.Yine en düşük alevde 20 dakika pişirilir.
4 – Yemeğin biraz sulu olması istenirse bir bardak et suyu eklenir.Tuz ve karabiber yemeğin pişmesine yakın konulmalıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder