Malzemeler
1 tutam maydanoz
4 adet yufka
1 tutam dereotu veya kekik
2 adet kabak
1 kase peynir
3 sap taze soğan
kırmızı biber
tuz
karabiber
sosu için:
1 şişe soda
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
üzeri için:
susam
Rendelediğiniz taze kabakların suyunu sıkıp üstüne beyaz peyniri ve
doğranmış dereotu, maydonoz,taze soğanı, tuzunu ve baharatını ilave edip
karıştırın. Diğer tarafta kırdığınız yumurtaların üstüne sıvıyağ, soda
ekleyip sos hazırlayın. Yufkanın tekini yayın hazırlanan sostan sürün
her tarafına sonra iç harcı yayıp rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye
alın yufkalar bitene dek aynı işlemi uygulayın. Sosun kalanınıda
üzerine sürün. Böreğin üstüne susam veya haşhaş tohumu serpin. Önceden
ısıtılmış 180c lik fırında kızarana dek pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder