Malzemeler
- bir paket eritilmiş margarin
- bir su bardağı yoğurt
- iki adet yumurta(bir tanesinin sarısı üzerine)
- bir tutam tuz
- iki paket kabartma tozu
- aldığı kadar un( kulak memesi kıvamda)
üzeri için;
- çörek otu
iç harcı için;
- bir kase rendelenmiş peynir ya da çökelek
- yarım demet maydonoz
- bir tutam karabiber
- bir tutam toz kırmızı biber
Yoğurtlu Poğaça Tarifi Hazırlanışı
Margarini kısık ateşte eritip, biraz soğuması için bekliyoruz. Derin bir kaba yumurtaları kırıp yoğurtla çırpıyoruz sonra margarini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Unu kabartma tozunu eleyip karışıma ekliyoruz, hamuru elimizle yoğuruyoruz. Hamur kulak memesi kıvamına gelince küçük toplar yapıyoruz.Tezgahın üzerinde elimizle açıp ortasına iç harcı koyup katlıyoruz. Uç kısımları parmak uçlarımızla bastırıyoruz, pişerken açılmasın diye. Yağladığımız fırın tepsisine dizip, üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürüyoruz, çörek otunu serpiyoruz. Önceden ıstılmış 180 dereceki fırında üzerleri pempeleşinceye kadar (30-40 dk) pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder