Malzemeler:
275 gram, tel kadayıf
1 çay fincanı, ceviz içi
bulamaç için:
2 tane yumurta
yarım çay b.süt su karışımı
kızartmak için:
sıvıyağ
şerbeti için:
3 çay fincanı, su
3 çay fincanı, toz şeker
Öncelikle şerbetini hazırlayalım, tencereye su ve şekeri alalım.
Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatalım, indirmeden 5 dakika
önce limon suyunu ilave edelim ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
Biz bu arada kadayıftan, bir parça koparalım, elimizin içine alalım ve
hafif didikleyip ceviz içi koyalım yarıya gelene kadar saralım, dolma
sarar gibi kenarlarını içe alıp sarma işini bitirelim. Sardığımız
kadayıf dolmamalır ne çok gevşek nede sıkı olmamlı. Yumurtayı bir kaba
kıralım, içine su-süt karışımını ilave edelim ve çırpalım. Sardığımız
kadayıf dolmalarını bu karışıma bulayalım kızgın yağda kızartalım (nar
gibi olmalı) kızaran kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atalım. Birkaç
dakika şerbette tutalım, servis tabağına alalım, ılık yenilmesi gereken
bir tatlı. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder