28 Temmuz 2013 Pazar
Kayseri Tava
Bazı yemekler vardır ki; ufak bir nüans farkıyla adı ve yöresi değişir. Örneğin ; Hatay’ın tepsi kebabının altına patates koyarsanız Kayseri Tava, patlıcan konulursa Kilis Tava, soğan eklenirse Mardin Satır Kebabı oluyor.
Biz iftar sofrası için patatesli olanını tercih ettik ve Kayseri Tavasını sizlerle paylaşmak istedik. 8 kişilik yemek için 1.200 gr kıyma ( dana ve kuzu döş), 5-6 diş sarımsak, 1 adet kırmızı yağ biber, ve 1/4 demet maydanoz.
Biber, sarımsak ve maydanoz, resimdeki gibi kıyılır.
Kıymaya eklenip tuz, karabiber ilave edilerek 5 dk yoğurulur.
Toz kırmızı biber ve kimyon da ilave edilir ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir.
Tepsinin altı çok az yağlanarak, patatesler 1-1.5 cm kalın kesilir ve tepsiye dizilir. Üzerine dinlendirilmiş kıyma eklenir.
Üzerine domates ve biberler enli bir şekilde doğranır ve davul fırın 200 C ‘ye ayarlanır ve 30-35 dk pişirilir.
Davul fırın farkıyla mükemmel bir lezzet karşınızda. Dilimlenir ve servise hazırdır.
Yanında tamamlayıcısı olarak bizim tercihimiz keşkek kıvamında bol etli, nohutlu dövme pilavı.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder