Hitsaati Web Site Trafik Sistemleri | Hit Kazan

28 Temmuz 2013 Pazar

Kayseri Tava

kayseri_tava_6



Bazı yemekler vardır ki; ufak bir nüans farkıyla adı ve yöresi değişir. Örneğin ; Hatay’ın tepsi kebabının altına patates koyarsanız Kayseri Tava, patlıcan konulursa Kilis Tava, soğan eklenirse Mardin Satır Kebabı oluyor.



kayseri_tava_1



Biz iftar sofrası için patatesli olanını tercih ettik ve Kayseri Tavasını sizlerle paylaşmak istedik. 8 kişilik yemek için 1.200 gr kıyma ( dana ve kuzu döş), 5-6 diş sarımsak, 1 adet kırmızı yağ biber, ve 1/4 demet maydanoz.

Biber, sarımsak ve maydanoz, resimdeki gibi kıyılır.



kayseri_tava_2

Kıymaya eklenip tuz, karabiber ilave edilerek 5 dk yoğurulur.



kayseri_tava_3



Toz kırmızı biber ve kimyon da ilave edilir ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir.



kayseri_tava_4



Tepsinin altı çok az yağlanarak, patatesler 1-1.5 cm kalın kesilir ve tepsiye dizilir. Üzerine dinlendirilmiş kıyma eklenir.



kayseri_tava_5



Üzerine domates ve biberler enli bir şekilde doğranır ve  davul fırın 200 C ‘ye ayarlanır ve 30-35 dk pişirilir.



kayseri_tava_6



Davul fırın farkıyla mükemmel bir lezzet karşınızda. Dilimlenir ve servise hazırdır.



kayseri_tava_7



Yanında tamamlayıcısı olarak bizim tercihimiz keşkek kıvamında bol etli, nohutlu dövme pilavı.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder