Malzemeler
6 tatlı kaşığı tereyağı yağı ( 300 ml)
1 bardak soğan; kıyılmış
½ su bardağı doğranmış kereviz
1 bardak doğranmış havuç
7 -10 adet doğranmış jalepeno
2 diş sarımsak: ince kıyılmış
8-10 adet mantar; dörde bölünmüş şekilde
Deniz tuzu ve taze karabiber
kırmızı biber
6 yemek kaşığı un
1 kâse az sodyum tavuk suyu
1 su bardağı beyaz şarap
1 fincan organik yarı yarıya; iyice çalkalanmalı
2 adet patates( kübik kesim)
2 su bardağı dondurulmuş bezelye,
2 ila 3 bardak pişmiş rendelenmiş tavuk gögsü
1 demet maydanoz veya dereotu
Üstünü kapamak için hamur tarifi:
7 yemek kaşı beyaz un, 1 tatlı kaşıgı tuz, yeteri kadar su, çok az zeytinyağı.
Yapılışı
Öncede ısıtılmış 270 derece alt üst fan modunda fırınımızı
hazırlayın. Büyük bir tencerede soğan, kereviz, havuç, jalapenoları
orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Daha
sonra sarımsakları karışımın içine dahil edin, 30 saniye sonra boyunca
iyice karıştırın. Ardından tuz,karabiber,kırmızı biber ekleyin ve
mantarları ilave edin.
Mantarlar yumuşayınca unu ekleyin, ardından tavuk suyunu ve beyaz
şarabı ilave edin. Karışımı yaklaşık 5 dakika yoğunlaşana kadar yüksek
ateşte pişirin. Daha sonra pişmiş tavukları ve donmuş bezelye ve
patatesleri karışıma dahil edin. Yaklaşık 10 dakika daha pişirin,
ardından bir miktar su katarak karışımın yoğunluğunu kremsi bir kıvama
dönüştürün. Son olarak maydanoz veya dereotunu karışıma dahil edin.
Daha sonra dikdörtgen bir fırın kabının içine karışımı ve dökün üstünü
hamurla kaplayın. Bıçakla baklava şeklinde çok bastırmadan hamuru kesin.
270 derecelik fırına 20-30 dk arası pişmeye koyun. Sonrasında harika
turtanız hazır olacaktır. Keyifli lezzetler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder