Hitsaati Web Site Trafik Sistemleri | Hit Kazan

28 Temmuz 2013 Pazar

Ekmek Tenceresinde Mercimek Çorba

Malzemeler

ekmeği için:
1.5 su bardağı çavdar unu
1.5 su bardağı tam buğday unu
1çorba kaşığı tuz
1.5 su bardağı un
aldığı kadar su
1 paket kuru maya
çorbası için:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
nane
karabiber
tuz
et suyu

Ekmek Tenceresinde Mercimek Çorba Tarifi




İlk olarak ekmeği için kaseye unları alın. Sonra kurumaya,tuz ve su
ekleyip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun.
Hamura yuvarlak bir ekmek biçimi verin. Üstüne bir miktar sıvıyağ
sürüp 1 saat kadar mayasının gelmesini bekleyin. Diğer tarafta çorbayı hazırlamak
için sıvıyağı, soğan ve sarımsağı tencereye alıp kavurun. Ardından unu tereyağını ekleyin ve salçalarını koyun.
sıcak suda önceden bekletilmiş mercimekleri, baharatları, tuzu ve suyunu ilave edip pişirin.
Tepside mayalanan ekmeği 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
ilk sıcaklığı çıkan ekmeğin kapağını kesip içini elinizle boşaltın. Daha sonra İçine çorbayı boşaltın ve kapağını kapatın.
Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder