Malzemeler:
1 su bardağı zeytinyağı
2 soğan
350 gr kıyma
3 yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 kg yufka
Yarım demet maydanoz
Tuz,
karabiber
Bir tavaya 5-6 çorba kaşığı zeytinyağını ve incecik kıyılmış soğanı
koyun. Soğanın hafifçe rengi dönmeye başladığında kıymayı koyun. Kıyma
saldığı suyu çekip esmerleşinceye kadar kavurun. İçine tuz ve karabiber
koyup karıştırarak bir kenarda bekletin.
Geniş bir kâseye yumurtaları kırarak iyice çırpın. İçine yoğurdu ekleyip
tekrar çırpın. Kalan zeytinyağını koyun. Bir yandan karıştırmayı
sürdürerek diğer yandan azar azar gerektiği kadar su ekleyin.
Hazırladığınız karışım boza veya ayran kıvamında olmalı. Fırını 220
derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Altına ve üzerine
eşit miktarda koyabilmek için yufka kaç taneyse iki bölüme ayırın. İlk
yufkayı fırın tepsisine, kenarları tepsiden sarkacak biçimde yırtmadan
düzgünce yerleştirin. Hazırladığınız sostan yufkanın her yerine değecek
biçimde bolca sürün. İlk bölüm yufkayı her birinin arasını yoğurtlu
sosla ıslatarak kenarları tepsiden taşmayacak biçimde gerekirse koparta
koparta fırın tepsisine yerleştirin. Arasına kıymalı harcı döşeyin.
İkinci bölüm yufkayı da birinciler gibi tepsiye yerleştirin. Son olarak
tepsinin kenarından sarkan yufkayı dört tarafından paketler gibi böreğin
üzerine kapatın. Kalan sosu üzerine boca edip her yerine yayın. fırının orta rafında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder