
Servis: 4 kişilik
Malzemeler
- 4 adet tost ekmeği
- 1 adet patlıcan
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet mozzarella peyniri
- 2 dilim tulum peyniri
- 1 adet domates
- Karabiber
Hazırlanışı
Kabak ve havucun kabuklarını kazıyıp küp şeklinde doğrayın ve az yağ
ile soteleyin. Patlıcanı yağda kızartın. Kızaran patlıcanı ezip,
közlenmiş kırmızıbiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Domatesin
kabuklarını soyun ve çekirdekelerini ayıklayıp küp şeklinde doğrayin.
Karabiberle tatlandırın. Tost ekmeğini hafifçe kızartın. Kızaran tost
ekmeklerinin her birini 3 eşit parçaya bölün. Parçalardan birinin
üzerine kabak ile havuç karışımından yerleştirip üzerine tulum peyniri
serpiştirin. Tost ekmeğinin ikinci parçasına patlıcanlı karışımı sürün.
Üçüncü parçaya tuz ve karabiberle tatlandırdığınız domatesi sürün ve
üzerine mozzarella peyniri ilave edin. Tost ekmeklerini fırın tepsisine
dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 3-4 dakika pişirin.
İsteğe göre akdeniz yeşillikleri ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder