MALZEMELER
6 yaprak güllaç
1 litre (5 su bardağı) süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı gülsuyu
Yüksek kenarlı bir servis tabağını hazır edin. Güllaç yapraklarının
kalın kenarlarını kopararak ayırın. Her yaprağı, elinizle kırarak veya
makasla keserek dörder parçaya bölün. Sütü bir taşım kaynatın, ateşten
alın. İçine şeker koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın. (Çok az
soğumasını sağlayın; çünkü kaynar süte
koyarsanız eriyip hamurlaşacaktır.) Geniş bir tepsiye dökün. Güllaç
parçalarını teker teker sıcak şekerli süte batırıp hafif yumuşatarak bir
tabağa alın. İkiye katlayın. Geniş kısmına ceviz koyup yanlarını
kapatın. Sarma biçiminde sarın, servis tabağına yerleştirin. Tüm
güllaçları bu şekilde yumuşatıp sardıktan sonra kalan sütü hepsinin
üzerine gezdirin. Üzerine gülsuyunu serpiştirin. Buzdolabında
soğuttuktan sonra servis yapın. Mevsime göre, nar tanesi, ceviz veya
antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Ceviz yerine kabuğu soyulmuş ve dövülmüş badem kullanırsanız güllacın rengi daha beyaz olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder