Hitsaati Web Site Trafik Sistemleri | Hit Kazan

25 Temmuz 2013 Perşembe

Güllaç

MALZEMELER

6 yaprak güllaç

1 litre (5 su bardağı) süt

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı dövülmüş ceviz

1 çorba kaşığı gülsuyu

Güllaç



Yüksek kenarlı bir servis tabağını hazır edin. Güllaç yapraklarının kalın kenarlarını kopararak ayırın. Her yaprağı, elinizle kırarak veya makasla keserek dörder parçaya bölün. Sütü bir taşım kaynatın, ateşten alın. İçine şeker koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın. (Çok az soğumasını sağlayın; çünkü kaynar süte koyarsanız eriyip hamurlaşacaktır.) Geniş bir tepsiye dökün. Güllaç parçalarını teker teker sıcak şekerli süte batırıp hafif yumuşatarak bir tabağa alın. İkiye katlayın. Geniş kısmına ceviz koyup yanlarını kapatın. Sarma biçiminde sarın, servis tabağına yerleştirin. Tüm güllaçları bu şekilde yumuşatıp sardıktan sonra kalan sütü hepsinin üzerine gezdirin. Üzerine gülsuyunu serpiştirin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın. Mevsime göre, nar tanesi, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Ceviz yerine kabuğu soyulmuş ve dövülmüş badem kullanırsanız güllacın rengi daha beyaz olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder