Hitsaati Web Site Trafik Sistemleri | Hit Kazan

27 Temmuz 2013 Cumartesi

Enginarlı Pilav

MALZEMELER:

4 tane enginar,

1,5 su bardağı pirinç,

1 çay kaşığı zeytin­yağı,

1 baş soğan,

2 limon, su.

Enginarlı Pilav


YAPILIŞI:

Enginarlar yıkanır, sapları ve yaprakları atılır. Sonra 4′e bölünür, limonla ovulur. Sonra sıra ile şu işlemler yapılır:

• Tencereye yağ ve kıyılmış soğan konur,

• Pirinç ve pirincin “iki misli” su konulur. Tuz ilave edilir.

• Enginarlar konulup, yumuşayıncaya kadar kaynatılır.

• Pirinç kaynayan enginarlı suya dökülür.

• Suyunu çekene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder