Hitsaati Web Site Trafik Sistemleri | Hit Kazan

18 Temmuz 2013 Perşembe

Buhara Pilavı

MALZEMELER:

250 gram koyun eti,

2 bu bardağı pirinç,

2 çorba kaşığı yağ,

1 havuç,

yarım kahve fincanı badem,

tuz,

3 bardak su.

Buhara Pilavı


YAPILIŞI:

Fındık iriliğinde doğranmış koyun eti ve su kuşhaneye ko­nulur.

• 2 saat kadar pişirilir. Tuzu, piştikten sonra konur.

• Yağ başka tencerede eritilir.

• Bu sırada, bademler ıslatıldıktan sonra kabukları çıkarılır. 1-2 dakika kavrulur.

• Üzerine ayıklanıp yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ilave edi­lip, karıştırılır.

• Üzerine; rendelenmiş havuç, kuşhane’den alınan etler ve etin haşlandığı su dökülür.

• Karabiber konulduktan sonra kısık ateşte pişirilir.

• Demlendikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder