Su böreği nasıl yapılır!
Su Böreği Malzemeleri
- 1 kg. un
- 7 adet yumurta
- 10 yemek kaşığı margarin
- 1 kalıp beyaz peynir
- 4 yemek kaşığı maydanoz
- Tuz
- Su
Su Böreği Yapılışı
Bütün hamur malzemelerini bir kaba boşaltılır. Ortadan karıştırılmaya başlanır. Bir taraftanda az az su eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan 10-11 tane yufka yapılır.Tepsi 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır. İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( Yufkalardan ikisi suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına, diğeri üzerine konur.) Öbür yufkalar da kaynayan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir.) 1 dakika kadar bekletilir. Delikli kepçe ile alınır. Soğuk suyun içine hemen konulup alınır ve tepsiye dizilir.
Üzerine peynir rendesi eklenir. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvı yağ gezdirilir. Üzerine haşlanmış yufka konur. Bu işlem bütün yufkalar bitinceye kadar sürdürülür. Ocak üzerinde tepsi sık sık çevrilerek kısık ateşte pişirilir.
Not: Haşlanan yufka suyun içinde büzüştüğü için sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder