Hitsaati Web Site Trafik Sistemleri | Hit Kazan

28 Temmuz 2013 Pazar

Hazır Yufka Mantısı

Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • yarım kilogram kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı mısır özü yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağında kızdırılmış 1 tatlı kaşığı pulbiber

hazır yufka mantısı


Hazırlanışı:

Kıymayı, ince, ince yemeklik doğranmış soğan, karabiber, tuz ve ile karıştırıp mantının içini hazırlayın. Her bir yufkayı sekize ayırıp tüm üçgenleri üstüste alın. Kıymalı içten ceviz iriliğinde bir parça alıp yufkanın enli tarafına yayın. Üçgenlerin yanlarını içe doğru kapatmadan sarın ve üstlerine fırça yardımı ile su sürün. Daha sonra her bir ruloyu iç kısma doğru kıvırarak sarın. Bütün üçgenleri bu şekilde sarıp tamamlayıp bir tepsiye dizin. Mısır özü yağı tavada kızdırıp  mantıların her iki tarafını kızartın. sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli sos hazırlayıp ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder