Hitsaati Web Site Trafik Sistemleri | Hit Kazan

28 Temmuz 2013 Pazar

Browni Kek Tarifi




Browni Kek Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kakao
  • 2 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un

Browni Yapılışı

Öncelikle 4 yumurta ve 2 su bardağı toz şeker mikserle 15 dakika yüksek devirde çırpılır. Ayrı bir yerde eritip soğuttuğumuz margarin karışıma ilave edilir. Daha sonra 1 su bardağı süt, 1 paket kakao ve 2 adet vanilya da karışıma ilave edildikten sonra 5 dakika mikserle orta devirde çırpmaya devam edilir. Oluşan karışımdan 1 su bardağı, üzerinde sos olarak kullanılmak üzere ayrılır.
Kalan karışıma kabartma tozu ve un da ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Kıvam oluştuktan sonra tepsiye karışım dökülür ve 200 derecede yarım saat pişirilir. Fırından alındıktan sonra istenilen parçalara bölünür ve parçaların üzeri çatal yardımıyla hafif delinir ( sos içine işlesin diye ). Ayrılan 1 bardak sos kekin üzerine sürülür ve isteğe göre pasta süsü veya hindistan cevizi üzerine serpilerek servise hazır hale gelir.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder