Hitsaati Web Site Trafik Sistemleri | Hit Kazan

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Kremalı Mantarlı Domates Çorbası Tarifi


MALZEMELER
350 gr mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
4  adet patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı un
5 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı süt
1 büyük defne yaprağı
4-5 yaprak maydanoz
yarım su bardağı krema
1 dal taze soğan
2 adet domates

HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencerede yağı kızdırın ve doğranmış soğanları ekleyin, ara ara karıştırarak kısık ateşte kavurun. Küp şeklinde doğranmış patatesleri de ekleyerek kızartın, patatesler kızardıktan sonra rendelenmiş domatesleri de ekleyip kavurun.
Tencereyi ocaktan indirin ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve unu ekleyerek karıştırın. Tavuk suyunu yavaş yavaş ilave edin. Ardından süt, defne yaprağı, ince kıyılmış maydanoz ve doğranmış mantarları da ekleyerek karıştırın.
Tencereyi tekrar ocağa alın, çorbamızı sürekli karıştırarak kaynatın, kaynamaya başlayan çorbayı kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Çorbayı ocaktan indirmeden önce kremasını ekleyin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Yanında ve ya üzerinde  ince ince kıydığınız taze soğanlar ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder