Hitsaati Web Site Trafik Sistemleri | Hit Kazan

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Sebzeli Tavuk

MALZEMELER: 1 tavuk, yarım kilo patates, 3 havuç yarım kilo bezelye konservesi, 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tereyağı (havuç sotesi için), 1 çay bardağı zeytinyağı (pata­tesleri kızartmak için), tuz, su. Sebzeli Tavuk YAPILIŞI: Tavuk temizlenir, yıkanır.- Kanatları ve butlan birleştirilerek bağlanır. • Tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı konur. Orta hararetli ateşte tavuk’ pembeleşinceye kadar kızartılır. Piştikten sonra, sırtı tabağın dibine gelecek şekilde konur. Sonra butlan, kanatları ve göğüs etleri kesilip, tabağa konur, Ta­vuk şekli verilir. • Patates dilimlendikten sonra kızartılır. Havuç doğranır, bir çorba kaşığı tereyağda “sote” yapılır. Tavuğun etrafı kızarmış patates, havuç sotesi ve konserve bezelye ile süslenir. 1 su bardağı yağsız tavuk suyu kaynatılır. • biraz suyla eritildikten sonra ilave edilir. • Un çorbası kıvamına gelince ateşten alınır. Tavuğun üzerine sürülüp servis yapılır.’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder