Hitsaati Web Site Trafik Sistemleri | Hit Kazan

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Et Köftesi



Malzemeler

500 gr kuşbaşı dana bonfile et

500 gr un

½ lt süt

½ paket yaş maya

1 yumurta

1 büyük boy soğan

1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı

Etler derin bir kabın içine konur. Üzerine tepeleme 1 tatlı kaşığı karabiber serpilir. Bir büyük boy soğan çekilir ve ete eklenir. Et kıyma gibi yoğrulur. Yarım litre sütün içinde yarım paket yaş maya eritilir. Üzerine 1 yumurta kırılıp karıştırılır. Azar azar un ve ılık su dökülerek kızarırken sertleşmemesi için ele yapışan bir kıvam alana kadar yoğrulur. Haura etlerde eklenir ve özleştirilip dinlenmeye bırakılır. Tavada bol sıvıyağ kızdırılır. Dinlenen hamur yemek kaşığı yardımıyla parça parça yağın içine konup kızartılır. Et Köftesi servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder