Künefe nasıl yapılır?
Künefe Malzemeleri
- 200 gram tel kadayıf
- 50 gram tuzsuz dil peyniri
- 4 çorba kaşığı tereyağı
Künefe Yapılışı
Bir tencerede ince ince ufalanmış kadayıflara 1.5 çorba kaşığı
tereyağını yedirerek bir süre karıştırın. Künefeyi pişireceğiniz
tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Üzerine
dilimlenmiş dil peyniri koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek
ılık fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Bir yüzü kızaran
kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye yerleştirerek bu yüzünü de
kızartın. İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak, üzerine fazla
ağdalanmamış soğuk şurubu dökün. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder