-4 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat
-1 yumurta
-1,5 su bardağı yoğurt
-1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
-2 su bardağı ayçiçek veya mısırözü yağı
Pişi Tarifi hazırlanışı
4 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu karıştırın ve eleyin. Elenen karışımın içine yumurtayı, yoğurdu ve tuzu ilave edip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra hafif unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açınız. Kare şeklinde ya da istediğiniz şekli vererek kesebilirsiniz. 2 su bardağı yağı derin bir tavada kızdırın ve kesmiş olduğunuz hamurları pembeleşınceye kadar arkalı önlü kızartıp servise hazırlayın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder