Hitsaati Web Site Trafik Sistemleri | Hit Kazan

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Pişi Tarifi

Malzemeler:

-4 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat
-1 yumurta
-1,5 su bardağı yoğurt
-1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:
-2 su bardağı ayçiçek veya mısırözü yağı

Pişi Tarifi hazırlanışı


4 su bardağı un  ve  1 paket kabartma tozunu karıştırın ve eleyin. Elenen karışımın içine  yumurtayı, yoğurdu ve tuzu ilave edip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru  10 dk dinlendirdikten sonra hafif unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımı ile  0,5 cm kalınlığında açınız. Kare şeklinde ya da istediğiniz şekli vererek kesebilirsiniz. 2 su bardağı yağı  derin bir tavada kızdırın ve kesmiş olduğunuz hamurları pembeleşınceye kadar arkalı önlü kızartıp servise hazırlayın. Afiyet olsun


pişi tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder