Hitsaati Web Site Trafik Sistemleri | Hit Kazan

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Vişne Marmelatı

IMAG4361

Merhabalar:)

reçel yada marmelatların arasında favorim vişnedir

reçelden ziyade marmelatı daha çok sevmişimdir nedense:)

lafı uzatmadan tarifime geçeyim



1 kilo vişne

1 kilo toz şeker

1 limon suyu



vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın daha sonra çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın

üzerine şekeri ekleyin ve kapağını kapatıp  4-5 saat bekletin



şeker sulanınca vişneleri blendrdan geçirin fakat çok püre gibi ezmeyin hafif dişe gelir olsun

ocağı yakın önce yüksek ateşte kaynatın

5 dakika sonra ocağı kısın

15 dakika kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte kaynatın

oluşan köpüklerini delikli bir kepçeyle alın

15 dakikanın ardından limonu ekleyip karıştırın

1-2 taşım kaynatıp ocağı kapatın

soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın

serin bir yerde uzun süre saklayabilirsiniz

kolay gelsin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder